GAME

Περιπέτεια στο Μουσείο – Online παιχνίδια

Περιπέτεια στο Μουσείο – Online παιχνίδια

Πελάτης

Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού

Κλάδος

Εκπαίδευση

Site

Περιγραφή Έργου

Η Tessera δημιούργησε μιας σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την παιδική ζώνη στον κόμβο “ΟΔΥΣΣΕΑ” του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόκειται για εκπαιδευτικά on-line παιχνίδια, τα οποία έχουν υλοποιηθεί με την τεχνολογία flash και υποστηρίζονται από βάση δεδομένων. Τα παιχνίδια διαθέτουν επίπεδα δυσκολίας καθώς και high scores.

Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή διαχείρισης, μέσω της οποίας είναι εύκολη η ανανέωση των παιχνιδιών από τα ίδια τα στελέχη του ΟΠΕΠ, χωρίς να χρειάζεται να έχουν ειδικές γνώσεις προγραμματισμού.

Ειδικότερα, για τις ανάγκες του έργου αναπτύχθηκε και ένα διαδικτυακό adventure παιχνίδι με τον τίτλο «Περιπέτεια στο Μουσείο». Το παιχνίδι αυτό είναι πολυγλωσσικό, διαθέτει πολλαπλά σενάρια που μπορούν να αλλάζουν εύκολα και να εμπλουτίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πολυμεσικό περιεχόμενο της εφαρμογής.

Για την εύκολη δημιο­υργία σεναρίων αναπτύχθηκε η UBScript, μια scripting γλώσσα πάνω στην AS2.  Με τη χρήση της UBScript είναι δυνατή η ανάπτυξη παιχνιδιού χωρίς να χρειάζονται γνώσεις σε AS2 και χωρίς να απαιτείται το ίδιο το Flash.

Share

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf