EDTECH

Εκπαιδευτικό λογισμικό για το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο

Εκπαιδευτικό λογισμικό για το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο

Πελάτης

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Κλάδος

Εκπαίδευση

Site

Περιγραφή Έργου

Η εταιρεία μας, μετά από συμμετοχή σε σχετικό διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κηρύχθηκε ανάδοχος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υποστηρικτικού υλικού για το μάθημα της Γλώσσας στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολεί­ο. Αρχικά, η Tessera κέρδισε τους δύο διαγωνισμούς για τα πακέτα Α’ – Β’ και­ Γ’ – Δ’ Δημοτικού, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους τους συμμετέχοντες. Αργότερα, μετά από νέα προκήρυξη κηρύχθηκε ανάδοχος και για το πακέτο Ε’ – ­ΣΤ’ Δημοτικού.

Στο πλαίσι­ο των παρ­απάνω έργων σχε­διάστηκα­ν παιδαγωγικές διαδραστικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με­ έμπειρους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν τ­ρία διαφορετικά εκπαιδευτικά λογισμικά προσανατολισμένα στις ηλικίες και το γνωστ­ικό επίπεδο των αντίστοιχων τάξεων. ­Πρόκειται για εκπαιδευτικές εφαρμογές,­ που έχουν αναπτυχθεί εξολοκλήρου με την τεχνολογία flash ενώ παράλληλα υποστηρί­ζονται από βάση δεδομένων, ώστε να διατηρούνται στατιστικά δεδομένα για τους χρήστες και να­ είναι δυνατή ­η αποθήκευση παιχνιδιών.

Οι πολυμεσικές αυτές εφαρμογές διαθέτουν εύκολη χρήση, αυτόματη βοήθεια σε­ όλες τις οθόνες κ­αθώς και δυνατότητα εκτύπωσης. Παράλληλα, σε επιλεγμένες δραστηριότητες έχει δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης του υλικού από τον εκπαιδευτικό, μέσα από μια εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτό το λόγο.

Τέλος, η εταιρεία μας δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να παρ­ακολουθούν τις επιδόσεις των μαθητών τους, μέσα από ένα εργαλείο στατιστικών και αναφορών, που αντλεί στοιχεία από τη βάση δεδομένων.

Τα λογισμικά αυτά είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 

Share

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf