Δωρεάν εικόνες για το website σας

Η εικόνα είναι ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών ενός ιστοτόπου. Οι καλά σχεδιασμένες εικόνες μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, να κάνουν το περιεχόμενο πιο ευχάριστο και να βοηθήσουν την προβολή ενός μηνύματος.

Εντούτοις, η εύρεση των κατάλληλων εικόνων μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε εικόνα, αλλά να επιλέγουμε γραφικά υψηλής ποιότητας που θα συμπληρώνουν το περιεχόμενο και θα προσελκύουν το αντίστοιχο κοινό.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν εικόνες υψηλής ποιότητας με εξασφαλισμένα πνευματικά δικαιώματα για χρήση σε έναν ιστότοπο. Ορισμένες από τις πιο γνωστές επιλογές είναι οι παρακάτω σελίδες:

  • Unsplash: Φωτογραφίες για όλους! Εδώ θα βρούμε πάνω από 3 εκατομμύρια δωρεάν εικόνες υψηλής ποιότητας. Μπορούμε να βρούμε εικόνες ταξινομημένες σε διάφορες κατηγορίες, όπως φύση, άτομα, αρχιτεκτονική, κλπ.
  • Pexels: To website αυτό παρέχει δωρεάν εικόνες υψηλής ποιότητας που αφορούν φύση, ανθρώπους, αθλητισμό και επιχειρηματικότητα.
  • Pixabay: Θα βρούμε εδώ δωρεάν εικόνες, εικονογραφήσεις και βίντεο για χρήση σε ιστότοπο.
  • Freepik: Προσφέρει δωρεάν εικόνες, διανυσματικά σχέδια, εικονογραφήσεις, και psd αρχεία με συνδρομές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανές αναζήτησης εικόνων όπως το Google Images Search και να επιλέξουμε την κατηγορία “Αναζήτηση με δικαιώματα χρήσης” για να εμφανιστούν μόνο εικόνες που έχουν την κατάλληλη άδεια. Ειδικότερα επιλέγουμε για χρήση εικόνες που έχουν δημοσιευθεί με την άδεια Creative Commons. Οι εικόνες που δημοσιεύονται με αυτήν την άδεια είναι ελεύθερες για χρήση από το κοινό, αρκεί να υπάρχει συμμόρφωση με τους όρους που ορίζονται από τον δημιουργό. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι πάντα αξιόπιστες στο να προτείνουν εικόνες με εξασφαλισμένα τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Απαιτείται έλεγχος και επιβεβαίωση της άδειας χρήσης της κάθε εικόνας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η χρήση της είναι νόμιμη.

Και μια πρόταση που αφορά τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις: Μπορούμε να δημιουργήσουμε την εικόνα που θέλουμε, αρκεί να την φανταστούμε και να την περιγράψουμε με κείμενο, σε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το DALLE-2, το Midjourney, το Microsoft Designer ή το Stable Diffusion. Όλες τις εικόνες που δημιουργούμε με αυτά τα εργαλεία, έχουμε το δικαίωμα χρήσης. Δεν έχουμε όμως να έχουμε την αποκλειστικότητα, μπορεί δηλαδή να γίνει χρήσης της εικόνας που εμείς δημιουργήσαμε και από τρίτους.

Share:

free images

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf