ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

DALLE – λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης

1 Οκτωβρίου, 2022

Ένα νέο web-based λογισμικό, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Έχετε προσπαθήσει να ζωγραφίσετε και δεν τα καταφέρατε; Δεν είχατε το ταλέντο, την τεχνική ικανότητα να απεικονίσετε τη φαντασία σας στο χαρτί; Πλέον υπάρχει άλλος δρόμος, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορείτε να περιγράψετε με φυσική γλώσσα αυτό που φαντάζεστε και να δείτε το αποτέλεσμα σε 20-30 δευτερόλεπτα. Με το DALLE. Δοκιμάστε το!

Το DALL·E 2 είναι ένα νέο web -based λογισμικό, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπες, ρεαλιστικές ψηφιακές εικόνες – έργα τέχνης. Aρκεί απλά να δεχθεί ως είσοδο, την περιγραφή των εικόνων σε φυσική γλώσσα. Οι εικόνες εξάγονται σε μορφή PNG και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όπου θέλουμε.

Επιπρόσθετα το DALL·E 2, μπορεί να επεξεργαστεί προϋπάρχουσες εικόνες, να δημιουργήσει διαφορετικές παραλλαγές με βάση κάποιο πρωτότυπο. Να προσθέσει και να αφαιρέσει στοιχεία λαμβάνοντας υπόψη τις σκιές, τις αντανακλάσεις και τις υφές.

Η πρώτη έκδοση του DALLE, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, ως ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης δημιουργίας ψηφιακών εικόνων από περιγραφές σε φυσική γλώσσα. Δημιουργός, η OpenAI, εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης. Ένα χρόνο αργότερα, δημιουργήθηκε η beta έκδοση του DALL·E 2, που δημιουργεί πιο ρεαλιστικές και ακριβείς εικόνες – έργα τέχνης, με 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση.

Δείτε εικόνες που δημιουργήσαμε εμείς με το DALLE 2

DALLE-van gogh night star white tower thessaloniki
Share

Δείτε επίσης...

DiabForeAI εφαρμογή

DiabForeAI – εναρκτήρια συνάντηση

kick-off meeting της ομάδας έργου της Tessera, για το ερευνητικό έργο: «Καινοτόμο Ψηφιακό Σύστημα Πρόβλεψης Υπογλυκαιμίας και Αυτοδιαχείρισης Διαβήτη με Τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης» (DiabForeAI).
logo-Tessera
Δαρδανελλίων 11, Πεύκα
57010, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 889155-6
e-mail: info[at]tessera.gr
© 2026 Tessera Multimedia AE. All Rights Reserved
Banner ΕΣΠΑ
Η επιχείρηση συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο της Δράσης του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2021-2027, «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας».
Η πράξη (έργο) έχει στόχο τη δημιουργία μίας καινοτόμας πλατφόρμας για την παρακολούθηση ασθενών και αθλητών με καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 265.060 € και η Δημόσια Δαπάνη σε 228.958 €.