Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για το 1821

Σειρά ψυχαγωγικών και παράλληλα εκπαιδευτικών παιχνιδιών δημιούργησε η Tessera για λογαριασμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ), με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή εκπαιδευτικά παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν

Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια βρίσκονται στη διεύθυνση:

https://games.kedis.gr/

Αναλυτικά, είναι τα εξής:

Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές είναι διαδραστικές και εύκολες στη χρήση, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και είναι προσβάσιμες δωρεάν από επισκέπτες. Απευθύνονται σε διάφορες ηλικίες (με κύριο προσανατολισμό τους μαθητές), αλλά και σε ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες.

Διαθέτουν σύστημα υπολογισμού score, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών ή/και γενικότερα ομάδων συμμετεχόντων και τη δημιουργία κινήτρου για νίκη, την αξιοποίηση και ανάδειξη δεξιοτήτων, την αλληλεπίδραση των παικτών κλπ.

Το έργο «Ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσω γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του  εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου», βραβεύτηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022.

Μπορείτε να δείτε και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησε η Tessera για το Τελλόγλειο Ίδρυμα, εδώ.

Share:

Educational Games - Εκπαιδευτικά παιχνίδια για το 1821

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf