Ασφάλεια ιστοτόπου από παραβιάσεις

Η ασφάλεια του ιστότοπου είναι απολύτως απαραίτητη και αποτελεί προτεραιότητα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Ένας ασφαλής ιστότοπος προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως οικονομικά δεδομένα, προσωπικές πληροφορίες και επιχειρηματικά μυστικά από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κλοπή ή ζημιά.

Η διασφάλιση της ασφάλειας του ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του απορρήτου τόσο των ιδιοκτητών όσο και των χρηστών του ιστότοπου και συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην διαδικτυακή κοινότητα.

10 “Ασφαλείς” Συμβουλές

Δείτε τις συμβουλές της Tessera για να διατηρείτε ασφαλή τον ιστότοπό ή το e-shop σας από ενδεχόμενες παραβιάσεις:

  • Χρησιμοποιήστε για την πρόσβαση στο περιβάλλον διαχείρισης, ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.
  • Εφαρμογή Two Factor Authentication (2FA) – Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων: Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους λογαριασμούς σας. Για την είσοδο στη διαχείριση του ιστοτόπου σας δεν αρκεί ο σωστός κωδικός. Απαιτείται επιβεβαίωση και μέσω email ή κινητού τηλεφώνου.
  • Περιορισμός των προσπαθειών σύνδεσης στη διαχείριση του ιστοτόπου. Αν υπάρχει επαναλαμβανόμενη εισαγωγή λανθασμένου κωδικού, λ.χ. μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχημένες απόπειρες, ο λογαριασμός θα κλειδώνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Social Media Login – Ενεργοποίηση εισόδου στη διαχείριση με λογαριασμούς Google ή Facebook. Με τον τρόπο αυτό, δεν χρειάζεται ο διαχειριστής να απομνημονεύει τα στοιχεία σύνδεσης. Αρκεί να θυμάται τα στοιχεία εισόδου στους λογαριασμούς του, Google ή Facebook.
  • Αλλάξτε το προκαθορισμένο URL διαχείρισης του ιστοτόπου ή του e-shop σας.
  • Διατηρήστε το website, την πλατφόρμα και όλα τα πρόσθετα ενημερωμένα για να διασφαλίσετε ότι τυχόν ευπάθειες ασφαλείας έχουν διορθωθεί. Έτσι διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή λειτουργία του δικτυακού τόπου και αποφεύγονται οι συχνές επιθέσεις από hackers που εντοπίζουν ευπάθειες στο όλο σύστημα.
  • Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας (backup) στα αρχεία του ιστοτόπου σας, λ.χ. καθημερινά ή εβδομαδιαία, ώστε να μπορείτε γρήγορα να επαναφέρετε όλο τα δεδομένα σε περίπτωση επίθεσης.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας, όπως το Wordfence, για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας από πιθανές απειλές.
  • Εγκαταστήστε πρόσθετα μόνο από αξιόπιστες πηγές και διαγράψτε τυχόν αχρησιμοποίητα ή ανενεργά πρόσθετα.
  • Επιλέξτε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας με ασφαλείς διακομιστές και με γρήγορη υποστήριξη – ανταπόκριση στα αιτήματά σας.

και μην ξεχνάτε:

  • Αν κάποιος εργαζόμενος ή συνεργάτης αποχωρεί από μια επιχείρηση, προτείνεται άμεσα να γίνεται είτε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης είτε κατάργηση του λογαριασμού του.

Σημείωση: Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του ιστότοπού σας, αλλά κανένα μέτρο ασφαλείας δεν είναι αλάνθαστο. Η παραμονή σε επαγρύπνηση και η προληπτική δράση μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης επίθεσης.

Share:

security

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf