Βελτιστοποίηση Ιστοτόπου: Συμπίεση Εικόνων και Εργαλεία για Ελαφρύτερες Ιστοσελίδες

Η συμπίεση εικόνας είναι η διαδικασία μείωσης του μεγέθους αρχείου μιας εικόνας διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά της. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη στον παγκόσμιο ιστό, καθώς τα μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων εικόνας επιβραδύνουν την ταχύτητα φόρτωσης του ιστοτόπου. Ως αποτέλεσμα έχουμε μη ικανοποιητική εμπειρία χρήστη.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία – εφαρμογές που βοηθούν στη διαδικασία συμπίεσης των εικόνων ώστε ένας ιστότοπος να λειτουργεί ομαλά.

Θα παρουσιάσουμε διάφορα λογισμικά – εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στη συμπίεση των εικόνων

Διαδικτυακά εργαλεία

  • Compressor.io: Το Compressor.io είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που σας επιτρέπει να συμπιέσετε εικόνες με μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Υποστηρίζει αρχεία JPEG, PNG και GIF και υπάρχει η επιλογή μεταξύ συμπίεσης με απώλειες (lossy) ή συμπίεσης χωρίς απώλειες (lossless) για τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ποιότητας εικόνας και μεγέθους αρχείου.
  • TinyPNG: Το TinyPNG χρησιμοποιεί έξυπνες τεχνικές συμπίεσης με απώλειες (lossy) για να μειώσει το μέγεθος αρχείων WebP, JPEG και PNG. Μειώνοντας επιλεκτικά τον αριθμό των χρωμάτων στην εικόνα, απαιτούνται λιγότερα byte για την αποθήκευση των δεδομένων. Αποτέλεσμα: σημαντική διαφορά στο μέγεθος κάθε αρχείου εικόνας.
  • Kraken.io: Το Kraken.io είναι ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχει προηγμένες τεχνικές βελτιστοποίησης εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης με απώλειες και χωρίς απώλειες. Υποστηρίζει μορφές JPEG, PNG και GIF και παρέχει ενδιαφέρουσες επιλογές σχετικά με τη διαδικασία συμπίεσης.

Παρόμοια χρήσιμα online εργαλεία είναι και τα:

Desktop εφαρμογές

  • Adobe Photoshop: Το Adobe Photoshop είναι ένα επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνων που παρέχει και λειτουργίες συμπίεσης εικόνας. Υποστηρίζει JPEG, PNG, WebP και άλλες μορφές εικόνας και παρέχει μια ποικιλία επιλογών συμπίεσης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προεπισκόπησης της εικόνας πριν και μετά τη συμπίεση.
  • GIMP: Το GIMP είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό επεξεργασίας εικόνων που παρέχει δυνατότητες συμπίεσης εικόνας. Υποστηρίζει – λειτουργεί σε διάφορα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, macOS, Windows.

Συμπερασματικά, η συμπίεση εικόνων είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας. Χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω εργαλεία, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και καλύτερη συνολική εμπειρία χρήστη.

Share:

designer_edits_on_his_computer_an_image

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf