Τι πρέπει να προσέξετε όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα

Θέλετε να δημιουργήστε μια αξιόλογη ιστοσελίδα ώστε να έχετε μια καλή διαδικτυακή εικόνα της επιχείρησης σας;

Καταγράψαμε 15 προτάσεις που θα σας βοηθήσουν, να έχετε τη βέλτιστη διαδικτυακή παρουσία

 1. Επιλέξτε ένα domain name που εύκολα θα μπορεί κάποιος να το θυμηθεί. Προτείνεται να είναι εύκολο, σύντομο και σχετικό με το αντικείμενο της επιχείρησής σας
 2. Προσέξτε ιδιαίτερα την πρώτη σας σελίδα, είναι η βιτρίνα σας. Αν είναι ελκυστική και με ουσιαστική πληροφορία, τότε μόνο ο επισκέπτης θα συνεχίσει στα ενδότερα.
 3. Φροντίστε ώστε η σχεδίαση της ιστοσελίδας σας να διακρίνεται για τη συνέπεια στη χρήση των χρωμάτων, των γραμματοσειρών, των μεγεθών, των εικόνων.
 4. Ακολουθήστε τα standards, την πεπατημένη. Οι επισκέπτες έχουν μάθει και αναμένουν έναν συνηθισμένο τρόπο πλοήγησης. Υιοθετήστε λειτουργίες κοινές στα περισσότερα website, όπως λ.χ. την επιστροφή στην Αρχική Σελίδα με κλικ στο λογότυπο.
 5. Θυμηθείτε .. οι χρήστες του διαδικτύου έχουν συνηθίσει να διαβάζουν κείμενα με μαύρα γράμματα σε λευκό ή σχετικά ανοιχτό φόντο.
 6. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ταχύτητα απόκρισης, οι επισκέπτες δεν έχουν την υπομονή να παραμένουν σε websites που αργούν να φορτώσουν.
 7. Αποφύγετε τις μεγάλες και βαριές εικόνες, βελτιστοποιήστε με απλά εργαλεία κάθε εικόνα της ιστοσελίδας σας
 8. Βεβαιωθείτε ότι το website σας είναι mobile friendly .. οι περισσότεροι επισκέπτες σας είναι από κινητές συσκευές. Ελέγξτε το website σας με το Mobile-Friendly Test της Google.
 9. Εξηγήστε με απλά λόγια τί μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες. Αποφύγετε τα μακροσκελή και κουραστικά κείμενα. Αντιθέτως φροντίστε να έχετε εύληπτα, απλά και κατανοητά κείμενα.
 10. Καλή πρακτική είναι να έχετε σε κάθε σελίδα σας, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό τηλεφώνου σας. Προτείνεται στο header ή στο footer της σελίδας.
 11. Προσθέστε ένα κουμπί λ.χ. “Καλέστε μας”, που θα προτρέπει τους επισκέπτες να σας τηλεφωνήσουν. Έτσι όσοι πλοηγούνται με το κινητό τους, θα μπορούν να σας καλέσουν με ένα κλικ.
 12. Φροντίστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στη σελίδα “Επικοινωνία” με εμφανή τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας. Ενσωματώστε σε αυτή έναν χάρτη με αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης.
 13. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα, όσο το δυνατόν πιο εύχρηστη για τον επισκέπτη, με εύκολη πλοήγηση, αισθητική συνέπεια και κατανοητό περιεχόμενο.
 14. Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας στο Google My Business. Ετσι θα εμφανίζεται η επιχείρησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης στους χάρτες της Google
 15. Ζητήστε από φίλους – γνωστούς – πελάτες να σας αξιολογήσουν, ώστε να αποκτήσετε μια καλή εικόνα έναντι των ανταγωνιστών σας, έχοντας έναν θετικό βαθμό αξιολόγησης

Και ίσως το σημαντικότερο όλων .. επιλέξτε μια αξιόλογη εταιρεία που όλα τα παραπάνω τα θεωρεί δεδομένα και τα ενσωματώνει στην καθημερινή πρακτική της. H Tessera είναι εδώ για να αποτελέσει σύμμαχο στην προσπάθειά σας να κατασκευάσετε ένα website που θα σας αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο.

Share:

web_designer

Συνεργαστείτε μαζί μας

Μέχρι 1 MB σε μορφή pdf